Sałatka blt

Sałatka blt
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.66)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Ilość osób:
4

Przygotowanie:

Sałatka
10 posiekanych plasterków boczku
1 główka umytej i grubo pokrojonej sałaty lodowej
kilka garści mieszanej młodej sałaty lub młodego szpinaku, umyte
450 g pomidorków koktajlowych, umytych
pół bagietki, pokrojonej w dwucentymetrową kostkę

Dressing
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki miodu
4 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy Dijon
sól i pieprz

Przygotowanie
Usmażyć boczek aż będzie rumiany i chrupiący, zlać nadmiar tłuszczu. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć sałatę i pomidorki do dużej salaterki, dodać kawałki boczku i bagietki.

Dressing
Wlać składniki dresingu do małej miseczki i ubijać, aż się połączą. Polać sałatę dressingiem i dobrze wymieszać.


© Michael Smith

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA