Sałatka blt
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.66)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sałatki, sałaty i surówki
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Sałatka10 posiekanych plasterków boczku
1 główka umytej i grubo pokrojonej sałaty lodowej
kilka garści mieszanej młodej sałaty lub młodego szpinaku, umyte
450 g pomidorków koktajlowych, umytych
pół bagietki, pokrojonej w dwucentymetrową kostkę
Dressing
2 łyżki octu jabłkowego
2 łyżki miodu
4 łyżki oliwy
1 łyżka musztardy Dijon
sól i pieprz
Przygotowanie
Usmażyć boczek aż będzie rumiany i chrupiący, zlać nadmiar tłuszczu. Osuszyć papierowymi ręcznikami. Włożyć sałatę i pomidorki do dużej salaterki, dodać kawałki boczku i bagietki.
Dressing
Wlać składniki dresingu do małej miseczki i ubijać, aż się połączą. Polać sałatę dressingiem i dobrze wymieszać.
© Michael Smith
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Sałatki, sałaty i surówki
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W