Sajgonki z wieprzowiną i kolendrą
Oceń przepis:
Przygotował:
Annabel Langbein
- Seria kulinarna:
- Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 11)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia wietnamska
Przygotowanie:
Składniki:gotowe ciasto na sajgonki
olej do smażenia
nadzienie:
600 g chudej mielonej wieprzowiny
2 łyżki startego imbiru
¼ szklanki pokrojonych kasztanów wodnych z puszki
2 łyżeczki oleju sezamowego
2 łyżki sosu sojowego
skórka starta z jednej cytryny
¼ szklanki posiekanej kolendry
2 pokrojone dymki
Przygotowanie:
Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Wszystkie składniki nadzienia wymieszać. Nakładać na płaty ciasta. Zawijać jak krokiety. Układać zawinięciem do dołu na blaszce. Patelnię rozgrzać, nalać olej tak, aby pokrywał dno. Sajgonki obsmażyć do zrumienia. Przełożyć na blaszkę. Wstawić do piekarnika, piec 10 minut. Podawać z sosem do maczania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W