Ryż z kaszmiru
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
Składniki:
- 350 g ryżu basmati
- 750 ml wrzątku
- 100 g cukru
- ćwierć filiżanki koryntek
- ćwierć filiżanki płatków migdałowych
- szczypta szafranu
- łyżka garam masala
- ćwierć filiżanki posiekanych pistacji
- kora cynamonu
- 100 g masła ghee
- 4 strączki kardamonu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Do dużego rozgrzanego garnka wsypać cukier. Dodać masło, szafran, ziele angielskie, garam masala, cynamon, kardamon, koryntki, pistacje i ryż. Zalać wrzątkiem i gotować na wolnym ogniu przez 15 minut. Odstawić na 10 minut. Podawać z migdałami i kolendrą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W