Ryba z kwiatem muszkatołowym
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wyprawy po przyprawy (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki:4 dzwonka miecznika lub 4 sztuki soli lub złocicy (à 300 g)
oliwa do smażenia
sól
gałka muszkatołowa
80 g masła
2 sztuki kwiatu muszkatołowego
4 plasterki cytryny
2 łyżki kaparów
garść naci pietruszki
sok z 1 cytryny
Przygotowanie:
1. Rybę posmarować oliwą, włożyć na rozgrzaną patelnię, posypać solą i świeżo startą gałką, usmażyć na złoto z obu stron. Zdjąć z patelni na talerze i trzymać w cieple.
2. Na tej samej patelni stopić masło, wrzucić kwiat muszkatołowy, plasterki cytryny i kapary, mieszając podgrzewać, aż masło się zrumieni. Wsypać posiekaną natkę, wlać sok z cytryny, zamieszać, smażyć chwilę, wyłożyć na rybę. Posypać świeżo startą gałką muszkatołową i podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W