Ryba pieczona z grzybami i sosem Teriyaki

Ryba pieczona z grzybami i sosem Teriyaki
Oceń przepis:
18 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 7)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Przygotowanie:

Składniki:
6 filetów białej ryby o zwartym mięsie (na przykład żabnicy)
2 garści suszonych grzybów (około 20 gramów)
¾ szklanki wrzątku
2 dymki
1 papryczka chili
½ szklanki sosu Teriyaki
2 łyżeczki skrobi kukurydzianej
1 łyżka czarnego sezamu
świeżo mielony pieprz

Przygotowanie:
Grzyby porwać na małe kawałki, wrzucić do miski, zalać wrzątkiem. Odstawić na 15-20 minut.
Piekarnik rozgrzać do 200 °C. Dymkę drobno pokroić, odłożyć część do dekoracji. Resztę dorzucić do grzybów razem z posiekaną papryczką chili. Dodać sos Teriyaki i skrobię. Wymieszać nie pozostawiając grudek. Rybę ułożyć w brytfance, zalać sosem z grzybami. Piec 20 minut. Przed podaniem posypać dymką, czarnym sezamem i świeżo mielonym pieprzem.


© Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA