Rolada z jagnięciny
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- W interesie mięsożercy
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
Składniki:
- 1 comber jagnięcy
- 2 łyżki oliwy
- 3 filiżanki szpinaku "baby"
- 1/2 ząbka czosnku
- tymianek
- natka pietruszki
- sól
- pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podziel comber na kawałki. Zrób nacięcia na płacie poprzerastanym ścięgnami. Oddziel tłuszcz od filetu. Przyłóż cieńszy koniec filetu do grubszego fragmentu polędwicy. Obficie posól i popieprz. Posyp mięso świeżym tymiankiem i natką pietruszki. Przykryj mięso warstwą schłodzonego szpinaku. Pokrój czosnek w plasterki i rozłóż je wzdłuż polędwicy. Zwiń mięso w roladę i obwiąż ją sznurkiem w poprzek i wzdłuż – nie za mocno, żeby nie popękała. Obficie posyp roladę solą i pieprzem. Rozgrzej patelnię bez tłuszczu i obsmaż mięso, aż skórka będzie złota. Przełóż roladę na blachę i piecz przez 20 minut w 200 stopniach Celsjusza. Po wyjęciu odstaw mięso na 15 minut, żeby odpoczęło. Pokrój je w medaliony i podawaj z gratin Dauphinois (patrz oddzielny przepis).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W