Pstrąg z piniolami, rodzynkami i szpinakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Pyszne weekendy Billa (odc. 1)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 30 ml oliwy
- 60 g masła
- 2 pstrągi w całości
- wypatroszone i oczyszczone
- 3 pokrojone ząbki czosnku
- 4 małe garści świeżego szpinaku
- 4 łyżki pinioli
- 4 łyżki rodzynek
- sok z cytryny
- 4 łyżki octu balsamicznego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzej na średnim ogniu masło i oliwę. Dopraw pstrąga solą morską i świeżo zmielonym pieprzem wewnątrz i na zewnątrz. Umieść rybę na rozgrzanej patelni i smaż 8-10 minut z obu stron. Na talerzach ułóż liście szpinaku, a na nich rybę. Tłuszcz i soki pozostaw na patelni. Gorąca ryba zmiękczy liście. Na patelni z tłuszczem i sokami pozostałymi po smażeniu ryby umieść czosnek, rodzynki, piniole, sok z cytryny. Podgrzej. Dodaj ocet balsamiczny. Pysznym sosem polej rybę.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W