Pasta z pieczarek i kaszy gryczanej
Oceń przepis:
Przygotował:
Marta Dymek
- Seria kulinarna:
- Zielona rewolucja Marty Dymek 5 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pasty do chleba
Składniki:
- ½ szklanki kaszy gryczanej palonej
- 1 szklanka wody
- 2 liście laurowe
- 1 goździk
- oliwa
- sól
500 g pieczarek
- 2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki oleju
- ½ łyżeczka syropu klonowego
- ½ łyżeczki cząbru
- ½ łyżeczki tymianku
- ½ łyżeczki majeranku
do podania: pieczywo, ogórki kiszone, ćwikła i szczypiorek
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Kaszę gryczaną ugotować w wodzie z przyprawami.
Pieczarki pokroić na ćwiartki. W małym kubku wymieszać sos sojowy, olej i wszystkie przyprawy, a następnie natrzeć pieczarki i wysypać na dużą blachę, piec w 200 stopniach przez 20 - 30 minut, mieszając w międzyczasie dwa razy.
Na koniec z kaszy wyłowić przyprawy i dokładnie zblendować. Dodać pieczarki i zblendować jeszcze raz, w razie potrzeby dodać trochę wody. Podawać na pieczywie z ogórkami kiszonymi, ćwikłą oraz szczypiorem.
Pieczarki pokroić na ćwiartki. W małym kubku wymieszać sos sojowy, olej i wszystkie przyprawy, a następnie natrzeć pieczarki i wysypać na dużą blachę, piec w 200 stopniach przez 20 - 30 minut, mieszając w międzyczasie dwa razy.
Na koniec z kaszy wyłowić przyprawy i dokładnie zblendować. Dodać pieczarki i zblendować jeszcze raz, w razie potrzeby dodać trochę wody. Podawać na pieczywie z ogórkami kiszonymi, ćwikłą oraz szczypiorem.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pasty do chleba
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W