Przegrzebki z salsą z mango
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Przygotowanie:
Składniki:
jedno pokrojone mango
łyżka soku z limetki
posiekany liść limetki
2 łyżki posiekanej natki kolendry
łyżeczka sosu rybnego
pokrojone chili
8 oczyszczonych przegrzebków (najlepiej z muszlami)
łyżeczka oliwy
8 liści betelu
pół łyżki oleju z makadamii
Przygotowania:
Wymieszać kawałki mango z sokiem i liściem limetki, natką kolendry i sosem rybnym. Schłodzić w lodówce. Przegrzebki skropić oliwą i piec na grillu przez minutę z każdej strony.
Liście betelu ułożyć na muszlach. Na każdym położyć przegrzebka. Udekorować salsą i skropić olejem z makadamii.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W