Przegrzebki pieczone z ziołami
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 3 ząbki czosnku
- 150 g masła
- 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
- 6 przegrzebków w muszlach
- 1 szklanka białego wina
- 1 łyżka posiekanego estragonu
- 6 łyżek oliwy
- tarta bułka
- cząstki cytryny
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do najwyższej temperatury. Masło i czosnek lekko posolić i połączyć w blenderze.
Przegrzebki umieścić w muszlach i ułożyć na blasze. Do każdej muszli wlać nieco wina, dać szczyptę soli, posypać estragonem i polać oliwą. Mięso pokryć bułką tartą i na wierzch położyć kawałek masła czosnkowego. Piec 6-7 minut, aż przegrzebki się upieką, a tarta bułka utworzy złotą skorupkę. Podawać z cząstkami cytryny.
Przegrzebki umieścić w muszlach i ułożyć na blasze. Do każdej muszli wlać nieco wina, dać szczyptę soli, posypać estragonem i polać oliwą. Mięso pokryć bułką tartą i na wierzch położyć kawałek masła czosnkowego. Piec 6-7 minut, aż przegrzebki się upieką, a tarta bułka utworzy złotą skorupkę. Podawać z cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W