Przegrzebki pieczone z ziołami

Przegrzebki pieczone z ziołami
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Mitch i Matt idą na ryby
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
2

Składniki:

  • 3 ząbki czosnku
  • 150 g masła
  • 1 pęczek posiekanej natki pietruszki
  • 6 przegrzebków w muszlach
  • 1 szklanka białego wina
  • 1 łyżka posiekanego estragonu
  • 6 łyżek oliwy
  • tarta bułka
  • cząstki cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do najwyższej temperatury. Masło i czosnek lekko posolić i połączyć w blenderze.
Przegrzebki umieścić w muszlach i ułożyć na blasze. Do każdej muszli wlać nieco wina, dać szczyptę soli, posypać estragonem i polać oliwą. Mięso pokryć bułką tartą i na wierzch położyć kawałek masła czosnkowego. Piec 6-7 minut, aż przegrzebki się upieką, a tarta bułka utworzy złotą skorupkę. Podawać z cząstkami cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA