Prasowane kanapki
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 1 ciabatta lub podobny chlebek o wymiarach 45 na 12 cm
- 1½ łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 15 dag prosciutto
- w cienkich plasterkach
- 15 dag salami w cienkich plasterkach
- ¼ kg świeżej mozzarelli w plasterkach
- świeżo mielony pieprz
- 1/8 łyżeczki suszonego oregano
- 5 suszonych pomidorów w oleju
- cienko pokrojonych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Przekroić ciabattę wzdłuż, ułożyć obie połowy obok siebie. Spryskać oliwą. Na jednej części ułożyć prosciutto. Na to salami i mozzarellę. Posypać pieprzem, oregano, ułożyć pomidory. Przykryć drugą częścią. Przycisnąć kanapkę, owinąć ciasno folią. Przycisnąć ciężkim rondlem lub puszką. Najlepiej wstawić tak na noc do lodówki. Odwinąć z folii, pokroić na porcje, podawać, lub zapakować każdą kanapkę osobno.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W