Popovery

Popovery
Oceń przepis:
26 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 13)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Składniki:

  • ciepłe masło do posmarowania formy
  • 1 ½ miarki mąki
  • 1 ½ miarki mleka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • 3 duże jajka

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA