Popovery
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Martha piecze (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Ciasta i ciasteczka
Składniki:
- ciepłe masło do posmarowania formy
- 1 ½ miarki mąki
- 1 ½ miarki mleka
- 1 ½ łyżeczki soli
- 3 duże jajka
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzać piekarnik do 220 stopni C. Obficie wysmarować masłem formę na 6 popoverów. Odstawić. W średniej misce wymieszać mąkę, mleko i sól. Dodać pojedynczo jajka. Wymieszać. Mogą pozostać grudki. Nie mieszać zbyt długo. Nalać ciasto do przygotowanych foremek. Wstawić formę do piekarnika i piec przez 20 minut. Zmniejszyć temperaturę do 180 stopni i piec aż popovery wyrosną i zyskają złocisty kolor, przez 20 minut. Wyjąć popovery z form i natychmiast podawać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W