Pizza z pancettą i ziemniakami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pizza
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- 12 g świeżych drożdży
- szczypta cukru
- 1 i 1/3 filiżanki ciepłej wody
- 500 g mąki
- półtorej łyżeczki soli
- 2 ugotowane
- obrane i pokrojone ziemniaki
- 75 g startego sera provolone
- 100 g sera tallegio
- gałązka rozmarynu
- 4 plastry pancetty
- pół filiżanki dzikiej rukoli
- oliwa z oliwek
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Drożdże łączymy z cukrem i wodą. Posypujemy odrobiną mąki i odstawiamy na 5 minut. Mieszamy mąkę z solą i drożdżami. Ugniatamy w robocie przez 3 minuty. Formujemy placek i smarujemy go oliwą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pizza
Kuchnia włoska
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W