Pizza z eskariolem
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Pizza
Składniki:
- 2 łyżki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki solonych sardeli
- 3 łyżki posiekanych czarnych oliwek
- 1 łyżka niedużych kaparów
- odsączonych
- ¼ do ½ łyżeczki płatków czerwonej papryki (do smaku)
- pęczek świeżego eskariolu
- opłukanego i pokrojonego na 2 cm kawałki
- 1/3 szklanki świeżo startego parmezanu
- porcja podstawowego ciasta na pizzę
- podzielonego na 6 kawałków
- 1/3 szklanki mąki kukurydzianej
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na dużej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Wrzucić sardele, mieszając smażyć 30-60 sekund, aż rozpuszczą się na pastę. Dodać oliwki, kapary i płatki papryki, smażyć mieszając aż smaki się przenikną, 2-3 minut. Zmniejszyć nieco ogień i dodawać stopniowo eskariol. Smażyć 5-8 minut, aż liście zmiękną. Przygotować krążki ciasta, posmarować oliwą, nakładać przygotowany eskariol zostawiając ok 1 cm wolnego ciasta wzdłuż brzegu. Cienko rozsmarować, posypać startym parmezanem. Upiec.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pizza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W