Pilaw z kurczakiem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po-smak Turcji (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia turecka
Składniki:
- 100 g ryżu długoziarnistego
- 2 zielone papryki
- 2 duże słodkie papryki
- 1 ostra papryka
- 4 pomidory
- 1 duża cebula
- 0,5 l bulionu warzywnego z szafranem
- kurczak podzielony na części
- sól
- pieprz
- oliwa do smażenia
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Na patelni podsmażyć papryki pokrojone w sporą kostkę, dodać cebulę posiekaną i kurczaka. Smażyć przez chwilę, dodać ryż i łyżkę bulionu. Stopniowo dolewać bulion jak ryż będzie go wchłaniać. Dodać posiekane pomidory. Gotować wszystko na maleńkim ogniu przez ok. 15 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W