Pilaw z komosy ryżowej i pesto z mięty, sera koziego i migdałów
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 200 g komosy ryżowej, opłukanej w zimnej wodzie
- 480 ml wody
- sól i pieprz
- 2 duże pęczki świeżych liści mięty posiekanych
- 85 g całych migdałów
- 40 g koziego sera
- 60 ml oliwy
- sól
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wsyp komosę ryżową do rondelka i praż na średnim do silnego ognia. Mieszaj często, aż zacznie pękać i zmieniać kolor. Gdy cała równo się upraży, wlej wodę i doprowadź do wrzenia. Dodaj sól i pieprz. Zmniejsz płomień i przykryj. Duś, aż wchłonie całą wodę, przez ok. 15 minut.
W tym czasie zmiksuj liście mięty, migdały, kozi ser, oliwę i sól w mikserze na gładką masę. Podawaj z komosą ryżową.
W tym czasie zmiksuj liście mięty, migdały, kozi ser, oliwę i sól w mikserze na gładką masę. Podawaj z komosą ryżową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania wegetariańskie
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W