Pierożki gyoza z krewetkami i dorszem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Ideał 2 (odc. 3)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb, Pierogi i pierożki
Przygotowanie:
Składniki:6 płatów gotowego ciasta na pierożki gyoza
6 małych krewetek tygrysich, obranych i pozbawionych głów
160 g dorsza, filety bez skóry i ości
1 łyżka selera naciowego, pokrojonego w kostkę
1 szczypta posiekanych liści kolendry
1 łyżka sosu sojowego
1 łyżka sake
1 szczypta przyprawy shichimi togarashi
6 gałązek kolendry
1 posiekane czerwone chili
1 szczypta pokrojonych w paseczki wodorostów nori
Przygotowanie:
Krewetki przekroić na pół, zachować ogony. Krewetki i dorsza zmiksować na ziarnistą pastę. Dodać selera, kolendrę, sos sojowy, sake i shichimi togarashi. Wymieszać równomiernie rozprowadzając dodatki. Na płaty ciasta nałożyć po łyżce masy. Ogony krewetek wcisnąć z boku nadzienia. Zlepić pierożki nawilżając brzeg ciasta wodą. Na patelni rozgrzać odrobinę oleju, przyrumienić spody pierożków przez 1,5-2 minuty. Dodać trochę wody, przykryć i gotować w parze 3-4 minuty. Podawać przybrane kolendrą, chili, wodorostami i świeżo startą skórką cytrynową.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Pierogi i pierożki
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W