Pieczony ser clarines

Pieczony ser clarines
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.30
Seria kulinarna:
Australijskie Boże Narodzenie (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 500 g sera Clarines
  • 120 ml pinot noir
  • 7 ząbków zblanszowanego czosnku
  • świeży tymianek
  • mielony pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Ser powinien mieć temperaturę pokojową. Nakłuj pięciokrotnie ser czubkiem noża. W otwory włóż czosnek. Polej winem i posyp tymiankiem. Piecz w średnio rozgrzanym piekarniku przez około 20 minut. Posyp czarnym pieprzem.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA