Pieczony łosoś owinięty w szynkę parmeńską
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz 2 (odc. 23)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 4 filety z łososia
- 4 łyżki musztardy Dijon
- 4 plastry szynki parmeńskiej
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 190°C.
Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj musztardę na każdym filecie. Owiń ciasto plastrem szynki. Ryba będzie wystawała spod szynki. Ułóż na blasze końcówką plastra w dół. Piecz przez 15-20 minut.
Dopraw filety do smaku solą i pieprzem. Rozsmaruj musztardę na każdym filecie. Owiń ciasto plastrem szynki. Ryba będzie wystawała spod szynki. Ułóż na blasze końcówką plastra w dół. Piecz przez 15-20 minut.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W