Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami

Pieczony halibut w sosie szpinakowo-rukwiowym z frytkami z batatów i grzybami
Oceń przepis:
23 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Sophie Dahl

Seria kulinarna:
Apetyczna panna Dahl (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Składniki:

  • frytki z batatów
  • 1 słodki ziemniak
  • pokrojony wzdłuż na osiem części i podgotowany
  • oliwa extra vergine
  • sól morska i świeżo mielony czarny pieprz
  • kilka gałązek rozmarynu lub tymianku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Rozłóż obgotowane kawałki słodkiego ziemniaka na blasze do pieczenia, skrop oliwą, dopraw solą oraz pieprzem i posyp listkami tymianku lub rozmarynu. Wstaw do piekarnika i piecz 15-2

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA