Pieczony dorsz, pesto z suszonych pomidorów i nasion dyni
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 10)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
- Ilość osób:
- 4
Przygotowanie:
Składniki pesto:
125 ml suszonych pomidorów w oliwie, odcedzonych i drobno posiekanych
60 ml prażonych, posiekanych nasion dyni
1 łyżka stołowa posiekanych kaparów
75 ml oliwy
Składniki przystawki z cukinii:
125 ml bulionu drobiowego
3 łyżki stołowe masła
4 cukinie, pokrojone wzdłuż na szatkownicy
4 drobno posiekane liście bazylii albo szałwii
675 g filetów z dorsza
2 łyżki stołowe oliwy
Przygotowanie:
W misce wymieszaj pomidory, nasiona dyni, kapary i oliwę. Odstaw. Na dużej patelni zagotuj bulion z masłem. Odparuj połowę. Dodaj cukinię i liście. Gotuj ostrożnie mieszając, aż cukinia lekko zmięknie, czyli przez 3-4 minuty. Posyp solą i pieprzem. Wyłóż i odstaw w ciepłe miejsce. Na tej samej patelni, na średnim ogniu podsmaż rybę na oliwie, aż będzie brązowa, czyli przez 2-3 minuty po obu stronach. Posyp solą i pieprzem. Podawaj rybę z pesto i cukinią.
@ Ricardo Larrivée
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W