Pieczony czosnek
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Szkoła gotowania Marthy Stewart 3 (odc. 7)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 2 główki czosnku, obrane ze skórki
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- sól gruboziarnista i świeżo zmielony pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220°C. Odetnij cienki sześciomilimetrowy plaster z górnej części obu główek i wyrzuć. Umieść czosnek na folii wyłożonej papierem do pieczenia. Skrop oliwą, przypraw solą i pieprzem. Owiń szczelnie i umieść na blaszce do pieczenia. Piecz przez 75 minut, aż czosnek zmięknie i zrobi się złocisty. Przechowuj ząbki zatopione w oliwie, w szczelnie zamkniętym pojemniku. Trzymaj w lodówce przez maksymalnie 1 tydzień.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W