Pieczone warzywa

Pieczone warzywa
Oceń przepis:
9 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
6

Składniki:

  • 1 pęczek małych marchewek
  • umytych i obranych
  • 4 buraki średniej wielkości
  • umyte
  • przycięte i pokrojone na ćwiartki
  • 225 g małych brązowych pieczarek
  • oczyszczonych
  • 5 szalotek
  • obranych i podzielonych na pół
  • ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
  • 1 łyżka gruboziarnistej soli
  • grubo zmielony czarny pieprz

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 200° C. Ułożyć warzywa na blasze, każdy rodzaj oddzielnie. Polać oliwą, oprószyć solą i pieprzem. Piec 25 - 30 minut, aż warzywa będą miękkie i lekko się przypieką. Ułożyć na półmisku i podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA