Pieczone figi z miodem i marsalą
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Proste dania Nigela Slatera (odc. 6)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 8 dużych fig
- 2 łyżki płynnego miodu
- trochę wina Marsala (może być porto albo madera)
- lody waniliowe do podania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200oC. Przekrój figi na krzyż do połowy i ściśnij, żeby wyeksponować soczysty miąższ. Rozłóż figi w naczyniu do zapiekania z pokrywką. Polej je cienką strużką miodu i wina, przykryj naczynie i zapiekaj około 20 minut. Podawaj od razu z porcjami lodów waniliowych, polane syropem zgromadzonym na dnie naczynia.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W