Pieczeń wołowa
Oceń przepis:
Przygotował:
Ricardo Larrivee
- Seria kulinarna:
- Ricardo i przyjaciele (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Ilość osób:
- 6
Składniki:
- 2,2 kg wołowiny z kością (kość należy odciąć
- a następnie przywiązać sznurkiem)
- 1 łyżka musztardy ziarnistej
- 1 łyżka stopionego masła
- 2 łyżeczki brązowego cukru
- 2 pory pokrojone w 10-centymetrowe kawałki (tylko białe części)
- 3 cebule
- pokrojone w plastry 0,5 cm
- 1 łyżka oliwy
- ½ szklanki (125 ml) bulionu drobiowego
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Umieść kratkę na środkowej półce w piekarniku. Rozgrzej piekarnik do 190 stopni C. Dopraw mięso solą i pieprzem. Ułóż w brytfannie kością do dołu. W misce połącz musztardę, masło i cukier. Posmaruj mięso. W sam środek mięsa wbij termometr. Piecz 20 minut. Pory i cebulę skrop oliwą. Dopraw solą i pieprzem. Ułóż warzywa wokół pieczeni i dodaj bulion. Piecz 1 godzinę i 10 minut lub do momentu, gdy termometr wskaże temperaturę 63 stopni C. Wołowina będzie średnio wypieczona. Przełóż mięso na talerz. Nakryj folią aluminiową i odstaw na kwadrans.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W