Penne z rukolą i oliwkami

Penne z rukolą i oliwkami
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Piotr Kucharski

Seria kulinarna:
Kucharskiego pomysł na kuchnię
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Składniki:

  • 400 g makaronu penne, bezglutenowego
  • 5-6 łyżek oliwy z oliwek
  • 1 czerwona cebula, pokrojona w piórka
  • 6 ząbków czosnku, drobno posiekanych
  • 1 gałązka rozmarynu
  • 10-15 czarnych oliwek bez pestek, przekrojonych na połówki
  • około 250 g rukoli
  • sól i pieprz
  • połówka cytryny

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu. W tym czasie na oliwie z oliwek podsmażyć cebulę i czosnek. Jak się zeszklą, dodać posiekaną gałązkę rozmarynu i oliwki. Podsmażyć przez chwilę, dodać rukolę. Podsmażyć przez około 1 minuty. Dodać odcedzony makaron. Przesmażyć całość około 3-4 minut. Doprawić solą i pieprzem. Skropić sokiem z cytryny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA