Pekany prażone w syropie klonowym

Pekany prażone w syropie klonowym
Oceń przepis:
44 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Inne

Składniki:

  • 2 szklanki połówek pekanów
  • 3 łyżki czystego syropu klonowego
  • 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzej piekarnik do 175°C i wyłóż blachę arkuszem papieru do pieczenia. Wymieszaj w misce pekany z syropem klonowym i czarnym pieprzem. Rozłóż je na przygotowanej blasze i wstaw do piekarnika na 10 -12 minut, aż się uprażą. Po ostygnięciu syrop zestali się na orzechach. Pekany można przechować w hermetycznym pojemniku do 1 miesiąca.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA