Pekany prażone w syropie klonowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
Składniki:
- 2 szklanki połówek pekanów
- 3 łyżki czystego syropu klonowego
- 1 łyżeczka mielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzej piekarnik do 175°C i wyłóż blachę arkuszem papieru do pieczenia. Wymieszaj w misce pekany z syropem klonowym i czarnym pieprzem. Rozłóż je na przygotowanej blasze i wstaw do piekarnika na 10 -12 minut, aż się uprażą. Po ostygnięciu syrop zestali się na orzechach. Pekany można przechować w hermetycznym pojemniku do 1 miesiąca.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W