Pasta reale w rosole z kurczaka z chili
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Po prostu po włosku (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
- Ilość osób:
- 1
Przygotowanie:
Składniki:1 jajko
szczypta soli
szczypta pieprzu
garść tartego parmezanu
garść bułki tartej
½ dobrej jakości kostki rosołowej drobiowej, 500 ml wrzątku
Do podania:
tarty parmezan
¼ łyżeczki suszonych płatków chili (opcjonalnie)
Przygotowanie:
Zalać kostkę rosołową wrzątkiem, zostawić na małym ogniu. Do miski wbić jajko, roztrzepać ze szczyptą soli i pieprzu. Dodać parmezan i bułkę tartą, wymieszać, zagnieść na ciasto. Ciasto ścierać na tarce o grubych oczkach do rosołu, pogotować kilka minut. Podawać w miseczce, posypane dużą ilością parmezanu i płatkami chili, wedle upodobania.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Makarony, kluski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W