Paczuszki z halibuta i warzyw
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Domowy kucharz (odc.48)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 4 kawałki filetu z halibuta po 170 g
- 1 marchewka
- 1 czerwona papryka
- 1 szklanka młodego niełuskanego zielonego groszku
- skórka i sok z 1 cytryny
- sól i pieprz
- 1 łyżka oliwy
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni C. Pokrój marchewkę, paprykę i groszek w słupki. Wymieszaj w misce ze skórką z cytryny, oliwą, solą i pieprzem. Złóż na pół 4 kwadratowe arkusze papieru do pieczenia o boku 40 cm i wytnij z nich duże serca. Rozłóż je na blacie i ułóż na każdym trochę warzyw wzdłuż zgięcia. Na wierzchu ułóż po kawałku halibuta, oprósz solą i pieprzem oraz pokrop sokiem z cytryny. Złóż papier na pół i ściśle zawiń brzegi paczuszki. Zakręć mocno końcówkę papieru i załóż pod spód. Ułóż paczuszki na blasze i piecz 15 min.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W