Pachnący ryż jaśminowy

Pachnący ryż jaśminowy
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 3 (odc. 4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zagotuj wodę z nasionami kolendry, trawą cytrynową i solą. Przepłucz ryż na gęstym sitku, aż woda zrobi się przezroczysta i wsyp go do wrzątku. Gotuj go 10 minut bez przykrycia na niezbyt dużym ogniu. Odsącz i przepłucz na gęstym sitku, usuń trawę cytrynową i wsyp ryż z powrotem do garnka. Na małym ogniu wmieszaj oliwę i skórkę oraz sok z cytryny. Dodaj posiekaną kolendrę (oraz płatki chili), dopraw do smaku i wymieszaj. Podawaj ryż na ciepło lub ostudzony do temperatury pokojowej.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA