Ostry sos z papai i papryki
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Sosy, kremy, pasty
Składniki:
- 3 marchewki
- umyte
- bez końców
- pokrojone na duże kawałki
- 1 kolczoch jadalny
- obrany i bez pestki lub 1 ogórek obrany i wypestkowany - pokrojone na duże kawałki
- 1½ szklanki miąższu papai (1 mała papaja lub ½ dużej)
- bez pestek
- 6 papryczek scotch bonnet lub innych ostrych
- bez ogonków
- ¾ szklanki wody
- ⅓ szklanki białego octu winnego
- 1 łyżeczka brązowego cukru
- 2 łyżeczki soli
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozdrobnić marchewki i kolczocha w blenderze. Dodać miąższ papai i papryczki, zmiksować na gładką masę. Przełożyć do garnka, dodać wodę, ocet, cukier i sól. Doprowadzić do wrzenia na dużym ogniu, zmniejszyć ogień, przykryć garnek pokrywką i gotować pół godziny. Zdjąć z ognia i odstawić do wystygnięcia. Wlać sos do butelek lub słoiczków, przechowywać w lodówce.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W