Ostra galaretka z papryki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Wolny dzień Chucka (odc. 5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Inne
- Ilość osób:
- 2
Przygotowanie:
Składniki:2 czerwone papryki, pozbawione nasion i pokrojone
1 papryczka chili, pozbawiona nasion
1¼ szklanki cukru
½ szklanki octu jabłkowego
skórka i sok z 1 cytryny
1 łyżka startego imbiru
½ łyżeczki soli
Przygotowanie:
Miksujemy paprykę i papryczkę chili z malakserze. Przekładamy do rondla i łączymy z pozostałymi składnikami. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy 25 minut na wolnym ogniu, aż masa zgęstnieje. Od czasu do czasu mieszamy. Zdejmujemy z ognia. Przekładamy do słoika, studzimy i przechowujemy w lodówce. Podajemy z żeberkami jagnięcymi (poszukaj mojego przepisu).
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W