Orzeszki w chrupiącej skorupce

Orzeszki w chrupiącej skorupce
Oceń przepis:
79 ocen Średnia ocena: 3.40

Przygotował:

Lucinda Scala Quinn

Seria kulinarna:
Łatwe przepisy na wielki apetyt
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski

Składniki:

  • 1 białko z dużego jajka
  • 1 łyżeczka kakao
  • 1 łyżeczka mielonych papryczek ancho lub zwykłego chili w proszku
  • ½ łyżeczki mielonego cynamonu
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ szklanki cukru
  • 2 szklanki orzechów (pekany
  • orzechy włoskie i migdały)

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Nagrzać piekarnik do 160° C. W małej miseczce wymieszać przyprawy i cukier. W dużej misce lekko ubić białko. Dodać mieszankę przypraw i wymieszać. Dodać orzechy i dokładnie wymieszać, aby piana z przyprawami dokładnie je pokryła. Wyjąć mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłożyć orzechy, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Piec, aż będą chrupiące, 40 - 45 minut. Po 20 minutach przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem wystudzić.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA