Orzeszki w chrupiącej skorupce
Oceń przepis:
Przygotował:
Lucinda Scala Quinn
- Seria kulinarna:
- Łatwe przepisy na wielki apetyt
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
Składniki:
- 1 białko z dużego jajka
- 1 łyżeczka kakao
- 1 łyżeczka mielonych papryczek ancho lub zwykłego chili w proszku
- ½ łyżeczki mielonego cynamonu
- ½ łyżeczki soli
- ¼ szklanki cukru
- 2 szklanki orzechów (pekany
- orzechy włoskie i migdały)
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Nagrzać piekarnik do 160° C. W małej miseczce wymieszać przyprawy i cukier. W dużej misce lekko ubić białko. Dodać mieszankę przypraw i wymieszać. Dodać orzechy i dokładnie wymieszać, aby piana z przyprawami dokładnie je pokryła. Wyjąć mieszankę na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i rozłożyć orzechy, aby tworzyły pojedynczą warstwę. Piec, aż będą chrupiące, 40 - 45 minut. Po 20 minutach przewrócić na drugą stronę. Przed podaniem wystudzić.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W