Nadziewane cukinie

Nadziewane cukinie
Oceń przepis:
16 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przygotowanie:


Składniki
4 cukinie
duża puszka odsączonego tuńczyka w oleju
pół filiżanki komosy ryżowej
2 łyżki posiekanej mięty
2 łyżki prażonych orzeszków piniowych
sól i pieprz
litr bulionu warzywnego lub rybnego

Przygotowanie
Z cukinii usuwamy gniazdo nasienne. W misce mieszamy komosę, tuńczyka, miętę, orzeszki piniowe i przyprawy. Nadziewamy cukinie i układamy w rondelku. Dokładamy gniazda nasienne i wlewamy bulion. Gotujemy cukinie na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut, do miękkości. Przybieramy świeżą miętą.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA