Nadziewane cukinie
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.17)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Przekąski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Przygotowanie:
Składniki
4 cukinie
duża puszka odsączonego tuńczyka w oleju
pół filiżanki komosy ryżowej
2 łyżki posiekanej mięty
2 łyżki prażonych orzeszków piniowych
sól i pieprz
litr bulionu warzywnego lub rybnego
Przygotowanie
Z cukinii usuwamy gniazdo nasienne. W misce mieszamy komosę, tuńczyka, miętę, orzeszki piniowe i przyprawy. Nadziewamy cukinie i układamy w rondelku. Dokładamy gniazda nasienne i wlewamy bulion. Gotujemy cukinie na wolnym ogniu pod przykryciem przez 10 minut, do miękkości. Przybieramy świeżą miętą.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Przekąski
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W