Mus z gorzką czekoladą, espresso i malinami
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 15)
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 250 g gorzkiej czekolady
- 400 ml śmietany
- 200 g białek
- 175 g miałkiego cukru
- 4 filiżanki espresso
- 150 g cukru
- 2 opakowania malin
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Espresso i cukier zagotować w małym rondelku. Odparować, aż powstanie syrop. Czekoladę stopić w kąpieli wodnej. Śmietanę ubić. Zagotować cukier i 4 łyżki wody. Białka ubić na sztywną pianę. Ubijając wlać syrop cukrowy. Dodać masę białkową do czekolady. Dołożyć śmietanę. Delikatnie rozmieszać. Mus przełożyć do miseczek. Polać espresso i posypać malinami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W