Makrela pod niebieskim serem z jabłkami i buraczkami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.12)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 jabłka
- obrane i posiekane
- kawałek masła + do posmarowania blachy i ryb
- 1 łyżka stołowa wody
- 2 ugotowane buraki
- pokrojone w kostkę
- sól i pieprz
- 4 filety z makreli
- 50-75 g pokruszonego
- niebieskiego sera dojrzewającego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Jabłka obierz ze skórki i posiekaj w kostkę. Do rondla wrzuć kawałek masła. Dodaj jabłka, wlej wodę. Duś na małym ogniu, aż zmiękną. Wystudź. Do miksera wrzuć ugotowane buraki pokrojone w kostkę. Dodaj ugotowane jabłka. Zmiksuj na gładką masę. Dopraw solą i pieprzem. Przełóż do miski.
Dokładnie wyfiletuj porcje makreli. Wytnij ze środka ciemny pas mięsa. Blachę posmaruj masłem, posyp solą i pieprzem. Ułóż filety. Posmaruj masłem. Posyp solą. Grilluj przez 5-6 minut, aż będą chrupiące. Na wierzch wrzuć pokruszony, niebieski ser dojrzewający. Wstaw pod grill, aż ser się roztopi.
Dokładnie wyfiletuj porcje makreli. Wytnij ze środka ciemny pas mięsa. Blachę posmaruj masłem, posyp solą i pieprzem. Ułóż filety. Posmaruj masłem. Posyp solą. Grilluj przez 5-6 minut, aż będą chrupiące. Na wierzch wrzuć pokruszony, niebieski ser dojrzewający. Wstaw pod grill, aż ser się roztopi.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W