Makaron orkiszowy z tofu i broccolini
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
Składniki:
- paczka makaronu orkiszowego albo innego bezglutenowego
- 2 dymki
- 2 anchois
- 2 łyżki oliwy
- 2 rozgniecione ząbki czosnku
- 1-2 łyżeczki chili
- filiżanka pokrojonego wędzonego tofu
- pół pęczka broccolini
- łyżka otartej skórki z cytryny
- łyżka kaparów
- pieprz
- filiżanka mięty i natki pietruszki
- oliwa i cząstki cytryny do przybrania
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Podsmażyć na oliwie dymkę i anchois. Dodać czosnek, chili i tofu. Smażyć przez minutę i zdjąć patelnię z ognia. Zagotować wodę i zblanszować w niej broccolini. Zanurzyć je w zimnej wodzie, żeby przestały się gotować. W wodzie po broccolini ugotować makaron al dente. Broccolini podsmażyć ze skórką cytrynową i kaparami. Wszystkie składniki połączyć z ugotowanym makaronem. Posypać posiekanymi ziołami i pieprzem. Skropić oliwą i przybrać cząstkami cytryny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W