Łosoś z creme freiche
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Mitch i Matt idą na ryby
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Składniki:
- 2 cienkie filety z łososia (po ok. 150g)
- 1 średnia cebula
- posiekana
- 4 łyżki creme freiche
- 2 łyżeczki posiekanych kaparów
- 5 gałązek rukwi wodnej
- posiekanej
- 5 posiekanych gałązek świeżego estragonu
- skórka z 1 cytryny
- sok z 1 cytryny
- sól i pierz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Cebulę, kapary, rukiew wodną i estragon przełożyć do miski i dodać startą skórkę cytryny. Dodać creme freiche i wszystko dokładnie wymieszać. Na koniec dodać sok z cytryny i ponownie wymieszać.
Filety z łososia doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Rybę smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawać z dressingiem z creme freiche.
Filety z łososia doprawić solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek. Rybę smażyć po ok. 2 minuty z każdej strony. Podawać z dressingiem z creme freiche.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania z ryb
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W