Łosoś w ziołach
Oceń przepis:
Przygotował:
Janella Purcell
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? (odc.13)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania z ryb
Przygotowanie:
Składniki
2 kawałki łososia ze skórą
Salsa
po pół filiżanki posiekanej bazylii, pietruszki i mięty
2 filety anchois
łyżeczka kaparów
sól
ćwierć filiżanki oliwy z oliwek
Sałatka
pół puszki ciecierzycy
pół pokrojonej czerwonej cebuli
pokrojony pomidor
pół pokrojonego awokado
garść młodych liści bazylii
oliwa z oliwek
sól i biały pieprz
2 łyżeczki soku z cytryny
filiżanka ugotowanego pęczaku
sól i pieprz
posiekana natka pietruszki
cytryna lub limetka
Przygotowanie
Składniki salsy miksujemy i doprawiamy do smaku. Nacieramy nią rybę i odstawiamy, żeby się zamarynowała. Ciecierzycę delikatnie rozgniatamy w moździerzu. Mieszamy z pozostałymi składnikami.
Smażymy łososia przez 30-45 sekund, aż skórka się zrumieni. Odwracamy i dosmażamy na złoty kolor. Pęczak układamy na talerzu. Na nim kładziemy rybę. Podajemy z sałatką i kawałkami cytryny. Przybieramy natką pietruszki.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W