Lody jogurtowo-brzoskwiniowe

Lody jogurtowo-brzoskwiniowe
Oceń przepis:
29 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anna Olson

Seria kulinarna:
Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.14)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 4 szklanki świeżych brzoskwiń
  • obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę
  • ½ szklanki miałkiego cukru (np. fruktozy)
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
  • 2 szklanki jogurtu
  • ¾ szklanki śmietany kremówki
  • ubitej na sztywno

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Zmiksuj brzoskwinie blenderem na gładko, dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię i mieszaj, aż cukier się rozpuści. W drugiej misce utrzyj jogurt na gładko i wymieszaj z purée brzoskwiniowym. Wmieszaj bitą śmietanę, przełóż wszystko do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Przełóż lody do pojemnika i wstaw do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA