Lody jogurtowo-brzoskwiniowe
Oceń przepis:
Przygotował:
Anna Olson
- Seria kulinarna:
- Anna Olson: Sezon na świeżość 2 (odc.14)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 4 szklanki świeżych brzoskwiń
- obranych ze skórki i pokrojonych w kostkę
- ½ szklanki miałkiego cukru (np. fruktozy)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
- 2 szklanki jogurtu
- ¾ szklanki śmietany kremówki
- ubitej na sztywno
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Zmiksuj brzoskwinie blenderem na gładko, dodaj cukier, sok z cytryny oraz wanilię i mieszaj, aż cukier się rozpuści. W drugiej misce utrzyj jogurt na gładko i wymieszaj z purée brzoskwiniowym. Wmieszaj bitą śmietanę, przełóż wszystko do maszynki do lodów i postępuj zgodnie z instrukcją. Przełóż lody do pojemnika i wstaw do zamrażalnika co najmniej na 3 godziny.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W