Krewetki z masłem czosnkowym

Krewetki z masłem czosnkowym
Oceń przepis:
30 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nigel Slater

Seria kulinarna:
Smak mojego życia (odc. 16)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
2

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

W woku lub dużym garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dorzuć krewetki oraz czosnek i dobrze wymieszaj. Szybko smaż krewetki na dużym ogniu mieszając, aż zrobią się różowe (około 4-5 minut). Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Od razu podawaj.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA