Krewetki z masłem czosnkowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Nigel Slater
- Seria kulinarna:
- Smak mojego życia (odc. 16)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 2
Składniki:
- 1 łyżka oliwy
- 50 g masła
- 12 dużych surowych krewetek
- 2 ząbki zmiażdżonego czosnku
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz
- garstka posiekanej natki pietruszki
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
W woku lub dużym garnku rozgrzej oliwę z masłem. Dorzuć krewetki oraz czosnek i dobrze wymieszaj. Szybko smaż krewetki na dużym ogniu mieszając, aż zrobią się różowe (około 4-5 minut). Dopraw solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem i posyp posiekaną natką pietruszki. Od razu podawaj.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W