Krewetki z kaszą kukurydzianą, sos z jalapeño i dymki
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
Przygotowanie:
Składniki dania z krewetek:
2 krewetki
1 pęczek kolendry
skórka z 1 cytryny
55 g masła
Składniki kaszy kukurydzianej:
2 l mleka
1 papryczka jalapeño
2 gałązki tymianku
2 gałązki rozmarynu
2 szalotki
1 czosnek 250 g kaszy kukurydzianej
Składniki sosu z jalapeño i dymki:
1 papryczka jalapeño
2 pęczki dymki
120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
Przygotowanie krewetek:
Wymieszaj krewetki z posiekaną kolendrą i skórką z cytryny. Gdy kasza się ugotuje, smaż krewetki na maśle, aż będą gotowe.
Przygotowanie kaszy:
Do mleka wrzuć papryczkę jalapeño, tymianek , rozmaryn, szalotki i czosnek. Doprowadź do wrzenia i przecedź. Wlej mleko do garnka, doprowadź do wrzenia i wsyp kaszę. Wymieszaj, gotuj przez 20-30 minut.
Przygotowanie sosu jalapeño:
Zmiksuj papryczkę jalapeño bez nasion, dymki i oliwę. Dopraw solą i pierzem do smaku.
© 2012 Joe Johnson
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Owoce morza
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W