Krewetki z kaszą kukurydzianą, sos z jalapeño i dymki

Krewetki z kaszą kukurydzianą, sos z jalapeño i dymki
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 3.60
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Przygotowanie:



Składniki dania z krewetek:
2 krewetki
1 pęczek kolendry
skórka z 1 cytryny
55 g masła

Składniki kaszy kukurydzianej:
2 l mleka
1 papryczka jalapeño
2 gałązki tymianku
2 gałązki rozmarynu
2 szalotki
1 czosnek 250 g kaszy kukurydzianej

Składniki sosu z jalapeño i dymki:
1 papryczka jalapeño
2 pęczki dymki
120 ml oliwy z pierwszego tłoczenia

Przygotowanie krewetek:
Wymieszaj krewetki z posiekaną kolendrą i skórką z cytryny. Gdy kasza się ugotuje, smaż krewetki na maśle, aż będą gotowe.

Przygotowanie kaszy:
Do mleka wrzuć papryczkę jalapeño, tymianek , rozmaryn, szalotki i czosnek. Doprowadź do wrzenia i przecedź. Wlej mleko do garnka, doprowadź do wrzenia i wsyp kaszę. Wymieszaj, gotuj przez 20-30 minut.

Przygotowanie sosu jalapeño:
Zmiksuj papryczkę jalapeño bez nasion, dymki i oliwę. Dopraw solą i pierzem do smaku.

© 2012 Joe Johnson

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA