Krewetki z grilla

Krewetki z grilla
Oceń przepis:
20 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Przewodnik po Australii dla smakoszy (odc. 12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Obrane krewetki nadziać na szpadki. Mniejsze sztuki nadziewać po dwie. Ułożyć szpadki na talerzu. Posypać krewetki przyprawą z czosnkiem i posiekaną natką. Obrócić i powtórzyć czynność. (Uwaga! Nie używać za dużo przyprawy, bo krewetki będą zbyt słone.) Rozgrzać grill. Połowę kostek masła przełożyć na ciepłą płytę. Dodać chlust oliwy, aby zapobiec przypaleniu się masła. Ułożyć krewetki na płycie grilla i smażyć na złoty kolor (1-2 minuty). Obrócić na drugą stronę i przykryć pozostałymi kostkami masła. Smażyć jeszcze 30 sekund. Skropić sokiem ze świeżej limonki. Zdjąć z grilla i przełożyć na półmisek. Najsmaczniejsze są prosto z grilla!

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA