Krewetki w panko z truskawkowym aioli
Oceń przepis:
Przygotował:
Nadia G.
- Seria kulinarna:
- Bitchin' Kitchen (odc. 8)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Owoce morza
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- krewetki
- 12 krewetek królewskich
- obranych
- sprawionych i rozciętych wzdłuż na płasko
- 1 szklanka panierki panko
- olej rzepakowy do smażenia
- 2 rozkłócone jajka
- truskawkowe aioli
- garść świeżych truskawek
- ¼ szklanki japońskiego majonezu
- ¼ szklanki mleka skondensowanego
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Rozgrzej do 190 stopni C półcentymetrową warstwę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu. Obtocz krewetki w jajku i panierce panko. Smaż po minucie z każdej strony, póki nie zaczną się samoczynnie zwijać. Przełóż je na metalową kratkę, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Wymieszaj w misce japoński majonez z mlekiem skondensowanym. Zmiksuj truskawki w malakserze na purée. Zmieszaj wszystko na jednolity sos. Ułóż na talerzu usmażone krewetki, a do miseczki nałóż truskawkowe aioli jako dip do maczania krewetek.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W