Krewetki w panko z truskawkowym aioli

Krewetki w panko z truskawkowym aioli
Oceń przepis:
32 ocen Średnia ocena: 3.90

Przygotował:

Nadia G.

Seria kulinarna:
Bitchin' Kitchen (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Owoce morza
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Rozgrzej do 190 stopni C półcentymetrową warstwę oleju w dużym rondlu na średnim ogniu. Obtocz krewetki w jajku i panierce panko. Smaż po minucie z każdej strony, póki nie zaczną się samoczynnie zwijać. Przełóż je na metalową kratkę, żeby odsączyć je z nadmiaru tłuszczu. Wymieszaj w misce japoński majonez z mlekiem skondensowanym. Zmiksuj truskawki w malakserze na purée. Zmieszaj wszystko na jednolity sos. Ułóż na talerzu usmażone krewetki, a do miseczki nałóż truskawkowe aioli jako dip do maczania krewetek.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA