Kremówka z owocami
Oceń przepis:
Przygotował:
Gary Rhodes
- Seria kulinarna:
- Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Desery
Składniki:
- 450 g owoców jagodowych (z czego 75g na syrop)
- 2 czubate łyżki miałkiego cukru
- 3 łyżki wody
- gotowe ciasto francuskie
- jajo rozkłócone z mlekiem
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Oczyść owoce. Przekrój większe (truskawki), żeby syrop szybciej się ugotował. Wrzuć do rondelka. Dosyp miałki cukier. Wlej wodę. Doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut, rozgniatając łyżką owoce. Przecedź, wyciskając cały sok. Zostaw do wystygnięcia. Płyn zgęstnieje i osiągnie konsystencję syropu.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W