Kremówka z owocami

Kremówka z owocami
Oceń przepis:
13 ocen Średnia ocena: 3.80

Przygotował:

Gary Rhodes

Seria kulinarna:
Gary Rhodes w kuchni przez cały rok (odc.5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

  • 450 g owoców jagodowych (z czego 75g na syrop)
  • 2 czubate łyżki miałkiego cukru
  • 3 łyżki wody
  • gotowe ciasto francuskie
  • jajo rozkłócone z mlekiem

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Oczyść owoce. Przekrój większe (truskawki), żeby syrop szybciej się ugotował. Wrzuć do rondelka. Dosyp miałki cukier. Wlej wodę. Doprowadź do wrzenia. Gotuj kilka minut, rozgniatając łyżką owoce. Przecedź, wyciskając cały sok. Zostaw do wystygnięcia. Płyn zgęstnieje i osiągnie konsystencję syropu.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA