Kokosowe kulki z mąki ryżowej
Oceń przepis:
Przygotował:
Daria Ładocha
- Seria kulinarna:
- Ugotuj mi mamo! 3 (odc. 4)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dobre dla dzieci
Składniki:
- pół szklanki mąki z ryżu kleistego
- 50 g cukru palmowego
- kilka łyżek zimnej wody
- miseczka wiórków kokosowych
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Pokrój cukier na mniejsze kawałki.
Mąkę wymieszaj w misce z odrobiną wody. Gdy masa zacznie się kleić, dodaj jeszcze trochę wody, tak by powstała „guma”. Formuj z masy niewielkie placki i zawijaj w nie kawałki cukru palmowego, formując kulki.
Zagotuj wodę w garnku i wrzuć kulki. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej i obtocz w wiórkach kokosowych, gdy są jeszcze ciepłe.
Mąkę wymieszaj w misce z odrobiną wody. Gdy masa zacznie się kleić, dodaj jeszcze trochę wody, tak by powstała „guma”. Formuj z masy niewielkie placki i zawijaj w nie kawałki cukru palmowego, formując kulki.
Zagotuj wodę w garnku i wrzuć kulki. Kiedy wypłyną na wierzch, wyjmij je za pomocą łyżki cedzakowej i obtocz w wiórkach kokosowych, gdy są jeszcze ciepłe.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W