Kokardki z jajkiem sadzonym i serem
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Jacques Pepin - Dania na szybko (odc.21)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- około 6 szklanek makaronu kokardki
- ¼ szklanki oliwy z pierwszego tłoczenia
- 2 łyżki posiekanego świeżego szczypiorku
- ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki świeżo zmielonego czarnego pieprzu
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Doprowadzić do wrzenia 3 litry osolonej wody. Wrzucić makaron i gotować przez około 12 minut.
Oliwę wlać do naczynia, w którym się zmieści makaron. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Gdy makaron się ugotuje, wlać do naczynia ½ szklanki wody z gotowania. Starannie osączyć makaron, przełożyć do naczynia i dokładnie wymieszać.
Oliwę wlać do naczynia, w którym się zmieści makaron. Dodać szczypiorek, sól i pieprz. Gdy makaron się ugotuje, wlać do naczynia ½ szklanki wody z gotowania. Starannie osączyć makaron, przełożyć do naczynia i dokładnie wymieszać.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Zobacz również...
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W