Kofty z tortillą, warzywami i dipem jogurtowym
Oceń przepis:
Przygotował:
Piotr Kucharski
- Seria kulinarna:
- Kucharskiego pomysł na kuchnię
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia międzynarodowa
Składniki:
- 350 g mielonej wołowiny
- 1 cebula, drobno posiekana
- 2 łyżki soku cytrynowego
- 30 g bułki tartej
- 1 łyżeczka mięty
- 2 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
- 1 łyżeczka sproszkowanego kminku
- sól
- pieprz
- olej do smażenia
- 1 tarta marchewka
- 1 pokrojony w słupki ogórek
- tortille
Sos jogurtowy:
- 2 ząbki czosnku, przeciśnięte przez praskę
- 2 łyżeczki liści mięty, posiekane
- 200 g gęstego jogurtu
- sok z cytryny
- sól i pieprz
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Wszystkie składniki na kotleciki wymieszać i dokładnie wyrobić na gładką masę. Uformować 6-8 owalnych kotlecików.
Kofty smażyć na oleju z każdej strony, a następnie osuszyć na papierowych ręcznikach.
Sos jogurtowy:
Wszystkie składniki wymieszać ze sobą.
Tortille podgrzać na suchej patelni z każdej strony, aż zrobią się miękkie. Nałożyć mięso, warzywa, polać sosem i zwinąć.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia międzynarodowa
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W