Kluski z bryndzy lub solonego, wędzonego twarogu

Kluski z bryndzy lub solonego, wędzonego twarogu
Oceń przepis:
1 ocena Średnia ocena: 3.00

Przygotował:

Marieta Marecka

Seria kulinarna:
365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 2)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Makarony, kluski
Kuchnia świata:
Kuchnia polska
Ilość osób:
4

Składniki:

  • 250 g twarogu wędzonego
  • ok. 350 g mąki pszennej
  • 1 jajko
  • 120 ml jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
  • ½ pęczka koperku

Kalkulator wag i miar

Kalkulator kulinarny

Przygotowanie:

Twaróg miksujemy na gładko z jogurtem lub śmietaną. Następnie dodajemy drobno poszatkowany koperek, jajo i mąkę. Wyrabiamy gładkie, jednolite dość twarde ciasto. Odkładamy pod przykryciem na ok. 30 minut, żeby odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy, kroimy na dowolnego kształtu kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, aż wypłyną na powierzchnię. Podajemy skropione masłem do dań z sosami.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA