Kluski z bryndzy lub solonego, wędzonego twarogu
Oceń przepis:
Przygotował:
Marieta Marecka
- Seria kulinarna:
- 365 obiadów Mariety Mareckiej 6 (odc. 2)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Makarony, kluski
- Kuchnia świata:
- Kuchnia polska
- Ilość osób:
- 4
Składniki:
- 250 g twarogu wędzonego
- ok. 350 g mąki pszennej
- 1 jajko
- 120 ml jogurtu greckiego lub gęstej śmietany
- ½ pęczka koperku
Kalkulator kulinarny
Przygotowanie:
Twaróg miksujemy na gładko z jogurtem lub śmietaną. Następnie dodajemy drobno poszatkowany koperek, jajo i mąkę. Wyrabiamy gładkie, jednolite dość twarde ciasto. Odkładamy pod przykryciem na ok. 30 minut, żeby odpoczęło. Następnie rozwałkowujemy, kroimy na dowolnego kształtu kluski i gotujemy w osolonym wrzątku, aż wypłyną na powierzchnię. Podajemy skropione masłem do dań z sosami.
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Kuchnia polska
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W