Klopsiki Polpettine
Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Przyjęcie u Rocco
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania mięsne
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Przygotowanie:
Składniki:
450 g mielonej wołowiny
2 jaja
60 g parmezanu
185 g białego chleba
120 ml mleka
30 g natki
450 g sosu pomidorowego
60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
sól i pieprz (do smaku)
Przygotowanie:
Wlej mleko do miski, wrzuć chleb. Pozwól, aby wchłonął mleko. Potem odciśnij chleb, wrzuć do miski, dodaj mięso, jaja, parmezan, natkę, sól i pieprz. Wymieszaj, utocz 16 klopsików. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Smaż pulpety przez kilka minut po jednej stronie, obróć je wszystkie i wlej sos pomidorowy. Przykryj, duś na małym ogniu. Podawaj posypane parmezanem.
© 2012 Fabrizio Carro
Dołącz do CANAL+ i oglądaj
jak chcesz i kiedy chcesz!
- Sprawdź
- albo
-
TV SAT +Sprawdź
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
Dania mięsne
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA W