Klopsiki Polpettine

Klopsiki Polpettine
Oceń przepis:
4 oceny Średnia ocena: 3.30
Seria kulinarna:
Przyjęcie u Rocco
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia włoska

Przygotowanie:


Składniki:
450 g mielonej wołowiny
2 jaja
60 g parmezanu
185 g białego chleba
120 ml mleka
30 g natki
450 g sosu pomidorowego
60 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
sól i pieprz (do smaku)

Przygotowanie:
Wlej mleko do miski, wrzuć chleb. Pozwól, aby wchłonął mleko. Potem odciśnij chleb, wrzuć do miski, dodaj mięso, jaja, parmezan, natkę, sól i pieprz. Wymieszaj, utocz 16 klopsików. Na dużej patelni rozgrzej oliwę. Smaż pulpety przez kilka minut po jednej stronie, obróć je wszystkie i wlej sos pomidorowy. Przykryj, duś na małym ogniu. Podawaj posypane parmezanem.

© 2012 Fabrizio Carro

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA